فر توکار یک وسیله آشپزی مدرن است که در سه نوع برقی، گازی یا ترکیبی از برقی و گاز وجود دارد که معمولاً برای پخت، گرم کردن، کباب کردن، سرخ کردن غذا استفاده میشود. تفاوت اصلی بین این سه در منبع تغذیه کننده است، اگرچه در عملکرد فر توکار تفاوتهایی بین این دستهها وجود دارد. فر توکار دارای سیستمی است که با استفاده از حرارت تمیز میشود و با افزایش دمای داخل فر، چربی به خاکستر تبدیل میشود و تمیز کردن آن آسانتر میشود. این ویژگی باعث راحتی و ایمنی در استفاده از فر شده است.
عملکرد فر توکار امروزی پیشرفته شده است و از سیستم قفل کودک هم برخوردارند که برای کسانی که بچههای کوچک دارند توصیه میشود. به طور کلی، اگر قصد خرید فر توکار را دارید، باید به عملکرد، کیفیت و شهرت برند و ضمانت محصول توجه داشته باشید و قبل از خرید، دفترچه راهنمای فر را بخوانید و سپس اقدام به خرید کنید.
فر توکار گازی
در این نوع اجاقها، پخت و پز به دلیل شعلههای ناشی از احتراق گاز شهری انجام میشود. البته اکثر این اجاقها برای روشن شدن فندک، لامپ و پنکه داخلی نیاز به برق دارند. مزایای مختلفی برای این نوع فر گاز ذکر شده است. از جمله موارد دیگر، هزینه و نگهداری انرژی نسبتاً مناسب است و به دلیل اینکه از اجزای مکانیکی و دیجیتالی کمتری استفاده میکنند، اغلب عملکرد فر توکار گازی دوام و ماندگاری بالایی دارد. لازم به ذکر است که استفاده از این نوع فرها آسیب کمتری به محیط وارد میکند. اما معایب آنها کم نیست. به عنوان مثال، به دلیل وابستگی به شعله گاز، دمای محیط داخل فر را نمیتوان به خوبی کنترل کرد. همچنین، نمیتوانید برنامههای آشپزی متفاوتی از آن انتظار داشته باشید.
نکته دیگر اینکه چون در حین پخت رطوبت ایجاد میشود، امکان ایجاد محیط کاملاً خشک در این نوع فرها وجود ندارد و بنابراین برای پخت نان و کیک اسفنجی چندان مناسب نیستند و به دلیل این رطوبت، فرهای گازی میتوانند به راحتی نمیتوان از آن برای خشک کردن میوهها و سبزیجات استفاده کرد.
لازم به ذکر است که هنگام نصب انواع فر توکار گازی در کابینت، جداسازی جداگانه گاز از اجاق گاز باید در نظر گرفته شود که گاهی مشکلاتی را برای مصرف کننده ایجاد میکند. امروزه، هنگام خرید اجاق گاز، توصیه میشود گزینه فن جابجایی را در نظر بگیرید تا دمای یکنواختتری در داخل فر ایجاد شود.
فر توکار برقی
در فرهای توکار برقی، پخت و پز با حرارت تولید شده توسط عناصر الکتریکی که در پایین و بالای فر و گاهی در دیوارههای جانبی قرار دارند، انجام میشود. عملکرد فر توکار برقی، نسبت به انواع گاز مدرنتر است.
اگرچه گفته میشد که هزینه مصرف انرژی در هنگام استفاده از فرهای توکار برقی بیشتر است، اما امروزه در دستگاههای جدید به دلیل افزایش راندمان انرژی، دیگر نمیتوان از این موضوع چشم پوشی کرد و هزینه مصرف برق نیز زیاد نیست. در این فرها، درجه حرارتهای بسیار متفاوتی را میتوان برنامه ریزی کرد و در نتیجه دستورالعملهای آشپزی متفاوتی (حتی تا ۵۰ عملکرد مختلف و ۳۰ دستور پخت خودکار) را میتوان انجام داد.
علاوه براین، میتوان دمای بسیار بالاتری را نسبت به عملکرد فر توکار گازی بدست آورد که با استفاده از آن میتوان فر را تمیز کرد تا با بالا بردن دما تا حدود ۹۰۰درجه، تمام مواد باقی مانده در آن خاکستر شود. از آنجا که امکان ایجاد محیطی خشکتر از اجاق گاز وجود دارد، برای پخت نان و کیک مناسب است و به همین دلیل از فرهای توکار برقی در آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی استفاده میشود. آنها برای خشک کردن میوهها و حتی سبزیجات هم مناسبتر هستند.
اجاق گاز خانگی و برقی
عملکرد فر توکار در این نوع مزایا و معایبی مشابه فر توکار گازی دارد، زیرا اصل پخت و پز با شعله گاز انجام میشود و فر پخت و پر با حرارت بالا را با برق انجام میدهد، که در اصل وظیفه برشته شدن غذا را برعهده دارد. بنابراین، شما نمیتوانید فقط از برق برای پخت و پز استفاده کنید، و این تصور غلطی است که در مواردی که امکان استفاده از گاز وجود ندارد، فقط از قسمت برقی این نوع اجاق میتوان برای پخت و پز استفاده کرد.
بهترین نوع فر توکار
فرهای توکار برقی عملکردهای بیشتری دارند. فر های معمولی هنگام پخت و پز به دلیل فضای بسته و کمبود اکسیژن خاموش میشود و بهتر است زیر یا پشت فر باز باشد یا هنگام پخت غذا را نیمه باز بگذارید. این نوع فرها باید قبل از پخت گرم شوند تا به دمای دلخواه برسند. اما عملکرد فر توکار برقی، عملکرد بهتری دارند و فر بهتر و زودتر گرم میشود تا غذا کاملتر بپزد. زمان پخت در این نوع کمتر از اجاق گاز است و می توان در آن را در حین پخت بست تا انرژی حرارتی آن هدر نرود و بوی غذا خارج نشود.
دیدگاهتان را بنویسید