امروزه استفاده از ادویه برای طعم دهی به غذا بسیار رواج پیدا کرده است. این چاشنی طعم و عطر بینظیری به غذا میدهد و خواص درمانی و نگه دارندگی دارد به طوری که استفاده از آنها در غذا بسیار مفید است. یکی از چالشهایی که خانمهای خانهدار با آن مواجه هستند داشتن لوازمی برای نگهداری ادویهها است. جا ادویه درج با فراهم کردن انواع جا ادویههای زیبا و شیک علاوه بر حل این مشکل آشپزخانه شما را زیبا میکند.
انواع ادویه جات
مردم هر منطقهای باتوجه به طبع و سلیقه خود از انواع متفاوتی ادویه جات در غذای خود استفاده میکنند.
آویشن
آویشن گیاهی معطر است که در بسیاری از غذاها از آن برای طعم دهی استفاده میشود. موارد دیگر مصرف آویشن به صورت دمنوش میباشد که خواص درمانی بسیاری دارد.
یکی از ترکیبات موجود در آویشن تیمول نام دارد که دارای خاصیت ضدعفونیکننده و آنتیباکتریال است. ترکیب دیگر موجود در این گیاه کارواکرول نام دارد که علاوه بر خاصیت ضد سرطانی آن موجب شادی و نشاط نیز میشود.
زردچوبه
یکی از رایجترین ادویهجاتی که در ایران استفاده میشود زردچوبه است. این ادویه زردرنگ از ضد سرطان، پیری زودرس و آلزایمر است. همچنین باعث کاهش درد و گرفتگی مفاصل میشود. جا ادویه درج برای نگهداری این ادویه بسیار کاربردی است.
به دلیل خواص فراوان زردچوبه از آن همچنین برای مصارف آرایشی بهداشتی استفاده میشود. صابون زردچوبه و ماسک زردچوبه از جمله محصولاتی بهداشتی متداول است که برای ازبینبردن لکههای پوستی استفاده میشود.
هل
دانه هل به علت عطر و بوی بینظیر خود طرفداران زیادی دارد. از این دانه معطر در دم نوشها و چای استفاده میشود که برای آرامش اعصاب بسیار مفید است. همچنین هل سیستم گردش خون و قلب را تقویت میکند، نشاط آور است و برای سیستم تنفسی و ریهها بسیار مفید میباشد. به دلیل خواص زیادی که در دانه هل وجود دارد استفاده از آن در غذا بسیار مفید است اما باید به این نکته توجه داشت که باید این گیاه را در غذایی استفاده کنیم که از نظر طعم و عطر با هل همخوانی داشته باشد در غیر این صورت استفاده از آن طعم غذا را از بین میبرد.
فلفل قرمز
از فلفل قرمز معمولاً به صورت پودری در غذاها و برای ایجاد طعم تند استفاده میشود. رنگ آن قرمز است و علاوه بر ایجاد اشتها سبب سوخت و ساز بدن نیز میشود. استفاده زیاد از این گیاه ممکن است باعث آسیب به رودهها شود پس در استفاده از آن زیادهروی نکنید.
به دلیل پودری بودن این ادویه نگهداری آن در ظروف مخصوص دربسته اهمیت زیادی دارد که جا ادویه درج به بهترین شکل این کار را انجام میدهد.
دارچین
دارچین از خوش عطرترین ادویهها به شمار میرود که معمولاً به صورت پودر استفاده میشود. دارچین برای کنترل قند خون به افراد دیابتی پیشنهاد میشود. استفاده از دارچین خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد و با افزایش سوخت و ساز بدن موجب کاهش وزن میشود.
سیر
نام سیر را به جهت خواص درمانی فوق العادهاش میتوان طلای سفید گذاشت. با وجود خواص شگفت انگیز آن بهتر است در تمامی غذاها به گونهای از آن استفاده شود. سیر همچنین به صورت پودر قابل استفاده است. سیر تازه بوی بسیار قوی دارد که برای برخی افراد نامطبوع است. برای این افراد پودر سیر گزینه مناسبی است. سیر آنتی اکسیدان قوی است و میتواند از سرطان جلوگیری کند. برای تقویت سیستم ایمنی مفید است و به همین خاطر در هنگام سرماخوردگی مانند دارو عمل میکند.
زعفران
زعفران از قدیمیترین ادویههای جهان به شمار میرود. این ادویه خاصیت آرامشبخشی دارد و برای تمدد اعصاب و اضطراب بسیار کاربردی است. زعفران برای دستگاه قلب و عروق مفید است و گردش خون را بهبود میبخشد. مقدار کمی زعفران در غذا عطر و بوی دلانگیز به آن میدهد. این ادویه قیمت بالایی دارد و به همین دلیل نگهداری آن در ظرفی مناسب ضروری است که میتوان از جا ادویه درج برای این کار استفاده کرد.
فلفل سیاه
استفاده از فلفل سیاه بوی بد برخی غذاها مثل مرغ و ماهی را از بین میبرد و عطر و طعمی خوب به غذا میدهد. طبع آن گرم است و باعث افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن میشود. خاصیت ضدعفونی کننده دارد و سیستم گوارشی را تقویت میکند.
پاپریکا
از ادویههای مدرن به حساب میرود. ترکیبی از فلفل قرمز و فلفل دلمهای است. میتوان میزان تندی آن را کم و زیاد کرد که بستگی به طبع افراد در هر منطقه دارد. در کشورهایی مثل که علاقه زیادی به خوردن غذاهای تند دارند میزان تندی آن بیشتر است. به هضم بهتر و سریعتر غذا کمک میکند و ویتامین C، ویتامین K و خواص ضد اکسیدانی است.
خردل
دانههای این گیاه به دو رنگ سیاه و سفید هستند. دانههای خردل برای سرماخوردگی و سرفه مفید است و مجرای تنفسی را باز میکند. به صورت پودری و آرد استفاده میشود و باید در ظرف مخصوص نظیر جا ادویه درج نگهداری شود.
سس خردل طرفداران زیادی دارد و در اکثر ساندویچها مخصوصاً انواع هات داگ از استفاده میشود. این سس از ترکیب دانههای خردل با آبلیمو یا سرکه و سایر افزودنیها تهیه میشود که طعم تندی دارد.
جوز هندی
هسته میوه گیاه جوز بویا را پودر کرده و ادویه جوز هندی از آن حاصل میشود. هسته این میوه شباهت زیادی با گردو دارد ولی از نظر ظاهری کوچکتر و طعم آن نیز کاملاً متفاوت است. این ادویه هم در غذاها و هم در شیرینی استفاده میشود و طعم و عطر دلپذیری به آنها میدهد.
جوز هندی آرامش بخش و نشاط آور است. این ادویه همچنین برای سیستم گوارشی و دفع ادرار مفید است به گونهای که مصرف آن از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری میکند.
جا ادویه درج
همانطور که در بالا گفته شد استفاده از ادویهها در غذا به دلیل طعم و عطر دل انگیزی که به آن میدهند و خواص درمانی که دارند ضروری و مفید است. نگهداری آنها در ظروفی به نام جا ادویه انجام میگیرد. سرویس جا ادویه یکی از مهمترین وسایل آشپزخانه به شمار میرود و برای راحتی کار آشپزی بسیار مفید است. جا ادویه درج علاوه بر طرحهای متنوع و شیک که موجب زیبایی آشپزخانه شما را میشود محصولات باکیفیت بالا ارائه میدهد. برای تهیه محصولات درج میتوانید به آدرس https://akhavantabriz.ir مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید